το επιχείρημα άνθρακα μεγέθους βάθους 700C 50mm περιβάλλει την υπερβολική ελαφριά Torsion δύναμη >50kg

Λεπτομέρειες:
Τόπος καταγωγής: Xiamen
Αριθμό μοντέλου: Πλαίσιο-RC50W
Πληρωμής & Αποστολής Όροι:
Ποσότητα παραγγελίας min: 10 τεμάχια
Συσκευασία λεπτομέρειες: Κιβώτια χαρτοκιβωτίων: 10 κομμάτια πλαισίων (70 * 31 * 70 εκατ.)
Χρόνος παράδοσης: σε 15 ημέρες εργασίας
Όροι πληρωμής: T/T, Western Union, MoneyGram, Paypal
Δυνατότητα προσφοράς: 500 κομμάτια το μήνα

Λεπτομερής ενημέρωση

Τύπος πλαισίων: υπερβολικά ελαφριά πλαίσια επιχειρημάτων άνθρακα 50mm Εμφάνιση: UD/3K/12K, μεταλλίνη/στιλπνός
Βάθος: 50 χιλ. Πλάτος: 23 χιλ.
Πλάτος πλαισίων (εσωτερικό): 18,5 χιλ. Βάρος: 450g +/- 15g ανά PC
Τύπος φρένου: Β-φρένο, δίσκος-φρένο Μίλησε τις τρύπες: 16 έως 36 τρύπες
Υψηλό φως:

ελαφριά πλαίσια ποδηλάτων

,

Πλαίσια ροδών ποδηλάτων

Περιγραφή προϊόντων

υπερβολικά ελαφριά πλαίσια 700c ροδών οδικών ποδηλάτων πλαισίων 23c επιχειρημάτων άνθρακα 50mm

Φόρμα πλαισίων Πλαίσιο-RC50W
Τύπος πλαισίων υπερβολικά ελαφριά πλαίσια επιχειρημάτων άνθρακα 50mm
Βάθος πλαισίων 50 χιλ.
Πλάτος πλαισίων 23 χιλ.
Πλάτος πλαισίων (εσωτερικό) 18,5 χιλ.
Τύπος φρένου Β-φρένο, δίσκος-φρένο
Βάρος πλαισίων 450g +/- 15g ανά PC
Μίλησε τις τρύπες 16 έως 36 τρύπες

1. Ελαφρύτερος και γρηγορότερος

Η γενική αρχή που είναι ότι ο αναπτήρας που είστε οι γρηγορότεροι εσείς θα πάει ή ίσως ο ευκολότερος αυτό θα είναι να διατηρηθεί μια υψηλότερη ταχύτητα για μια μακρύτερη χρονική περίοδο. Φαίνεται όπως μια αρκετά στερεά αρχή να κρεμά το καπέλο σας επάνω για μερικούς λόγους. Ισχύει συνήθως για την αναρρίχηση δηλ. το λιγότερο βάρος που πρέπει να φέρετε επάνω έναν λόφο με σας, ο ευκολότερος αυτό πρέπει να είναι.

Οι ελαφρύτερες ρόδες φαίνονται να είναι πιό απαντητικές στον αναβάτη και ευκολότερες να ελιχτούν οδηγώντας. Χίλια γραμμάρια δεν θα σας δώσουν ένα συντριπτικό πλεονέκτημα αλλά σκέφτομαι ότι θα παρατηρήσετε τη λίγο περισσότερους άνεση και έλεγχο στο γύρο σας.

2. Οδικοί αγώνας και Triathlon

50mm είναι μια θαυμάσια ρόδα για τις λοφώδη φυλές και να τρέξουν γρήγορα επίθεσης. Το μέσο βάθος πλαισίων δίνει το σταθερό χειρισμό, και το απίστευτο αεροδυναμικό πλεονέκτημα. Μια ιδανική ανταλλαγή μεταξύ της αεροδυναμικής των βαθύτερων ροδών και της σταθερότητας στους θυελλώδεις όρους είναι μια καλή επιλογή και για το δρόμο που συναγωνίζεται και triathon.

3. Αεροδυναμικός

Λόγω του τρόπου που ο άνθρακας πλαίσια κατασκευάζεται, οι μηχανικοί μπορούν να πάρουν λίγο δημιουργικότεροι σε αυτό το τμήμα. Τα πλαίσια άνθρακα γίνονται καθένα από τις πρώτες λουρίδες άνθρακα δεσίματος στα αποτελεσματικά σχέδια δικτυωτού πλέγματος βάρους ενισχυτικά και έπειτα υποβαλλόμενος σε θερμοθεραπεία με έναν συνδέοντας πράκτορα ρητίνης για να διαμορφώσουν τις σκληρές μορφές άνθρακα. Ή η ρητίνη προστίθεται σε ένα σύνθετο άνθρακα και φορμάρεται έπειτα στη μορφή παρόμοια με την τρισδιάστατη εκτύπωση με μια καυτό φόρμα χάλυβα ή έναν Τύπο.

Αυτές οι διαδικασίες το καθιστούν πολύ ευκολότερο να κατασκευάσουν τις μοναδικές αεροδυναμικές μορφές σε αντιδιαστολή με το αργίλιο που μπορεί πραγματικά μόνο να ωθηθεί μέσω των κύβων χάλυβα για να δημιουργήσει τη μορφή του πλαισίου. Στο παρελθόν επιχειρήματα αυτού του τα γίνοντα αργιλίου πιό αξιόπιστα επειδή το ολόκληρο πλαίσιο ήταν μια στερεά μορφή σε αντιδιαστολή με τα παλαιότερα πλαίσια άνθρακα όπου η αιχμή (μέρος επιχειρημάτων) του πλαισίου προστέθηκε μετά από την αρχική μορφή του πλαισίου ήταν φορμαρισμένα.

Υπήρξε πάντα αυτός ο να άσχει σχέση ότι η τριβή από το φρενάρισμα θα θέρμαινε επάνω τον εποξικό ή τη ρητίνη, θα εξάτμιζε, και έπειτα τα δικτυωτά πλέγματα άνθρακα θα έρχονταν ακριβώς ανατρεμμένος, ή φυσούν - επάνω κ.λπ. Αυτός δεν συμβαίνει άλλο. Με τα νέα υλικά που χρησιμοποιούνται στις επιφάνειες φρεναρίσματος και την κατασκευή φρένων, η θερμότητα τριβής πολύ εύκολα ρυθμίζεται.

4. Ομαλότερος και πιό άκαμπτος γύρος

Ευκίνητος είναι πόσο το πλαίσιο κινεί από τη μία πλευρά στην άλλη σε έναν οριζόντιο άξονα, και πόσο το πλαίσιο κινεί πάνω-κάτω σε έναν κάθετο άξονα. Ενώ μια κατάλληλα τεντωμένη ρόδα μπορεί να υποστηρίξει μερικούς αρκετά βαριούς ποδήλατα και αναβάτες θα λυγίσει ακόμα σε αυτό τον άξονα υπό τους κανονικούς όρους οδήγησης.

Κυρίως στο στρίμωγμα και κατά τη διάρκεια του επιπέδου επιτεθείτε έξω τους αναβάτες μπορεί να παραγάγει κάποιες καταπληκτικές δύναμη και ροπή. Το στρίμωγμα και η στροφή κάτω από την ταχύτητα θα προκαλέσουν την πλευρά στην πλευρά ευκίνητη ενώ η ταχύτητα και οι ανηφορικές επιθέσεις θα προκαλέσουν πάνω-κάτω ευκίνητο.

Η ομορφιά του άνθρακα είναι ότι μειώνει ευκίνητο έναντι του αργιλίου ακόμα απορροφώντας την οδική δόνηση. Αυτός που συνδέεται με το που είναι ήδη ένα ελαφρύτερο δομικό υλικό, μηχανικοί μπορεί να λειτουργήσει με τα περισσότερα spokes και άκαμπτα σχέδια δεσίματος έτσι ώστε μπορεί να ξεπεράσει το αργίλιο σε οποιαδήποτε περίσταση. Κάθε σημαντικός νικητής γύρου για πολύ καιρό έχει κερδίσει χρησιμοποιώντας τον άνθρακα. Το μόνο μειονέκτημα κοστίζεται.

Ένα πλαίσιο μέσος-βάθους δίνει τον καλύτερο συμβιβασμό μεταξύ της μείωσης βάρους, αδράνειας, ανταπόκρισης και έλξης.

το επιχείρημα άνθρακα μεγέθους βάθους 700C 50mm περιβάλλει την υπερβολική ελαφριά Torsion δύναμη >50kg 0

Πρότυπο RC50W
Μέγεθος 700C
Υλικό T700/Ti/Basalt
Εμφάνιση 3K/UD/18K
Βάρος SL: 450+/-15g
Τρύπες Spokes 16-32#
ERD 546mm
Τρύπα Dia συνελεύσεων. 7.5mm
Τρύπα Dia Spokes. 4.5mm
Τρύπα Dia βαλβίδων. 6.5mm
Λειότητα <0>
Roundess <0>
Ο Max μίλησε την ένταση >300kg
Τελευταία δύναμη >300kg
Torsion δύναμη >50kg
Δυναμική ισορροπία <3g>

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Εισάγετε το μήνυμά σας

Μπορεί να είσαι σε αυτά